Παντζάρια σαλάτα

Γράφτηκε από 
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
60 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
6 άτομα
1 κιλό παντζάρια μετρίου μεγέθους  @ 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο @ 100 ml ξίδι @ 6 κουταλιές λάδι @ 1 κουταλάκι αλάτι @

Για τα παντζάρια: Πλύνετε, αφαιρέστε τα φύλλα από τα παντζάρια, πετάξτε τα κοτσάνια από τα φύλλα και πλύνετε παντζάρια και φύλλα. Βράστε τα παντζάρια με αλάτι και στη μέση του βρασίματος προσθέστε τα φύλλα. Βγάλτε πρώτα τα φύλλα και έπειτα τα παντζάρια και ξεφλουδίστε τα.   @ Για τη σάλτσα: Ρίξτε το σκόρδο σ` ένα μπολ, προσθέστε το ξίδι, το λάδι και αλάτι και χτυπήστε το μείγμα με πιρούνι.   @ Η ολοκλήρωση: Κόψτε τα παντζάρια σε ροδέλες, βάλτε τες σε μια πιατέλα, τοποθετήστε στο κέντρο τα φύλλα και μ? ένα κουταλάκι περιχύστε τα λίγο λίγο με τη σάλτσα. Σκεπάστε και αφήστε τη σαλάτα στην άκρη για 2 ώρες. Για επιπλέον γαρνιτούρα φτιάξτε περισσότερη ποσότητα από κουρκούτι για τον μπακαλιάρο και τηγανίστε φέτες μελιτζάνας και κολοκυθάκια, τα οποία θα σερβίρετε πολύ ζεστά, με τη σκορδαλιά. Επίσης μπορείτε να τηγανίσετε πιπεριές (κέρατα) ή καυτερές πιπεριές, αλατισμένες, που θα τις περιχύσετε με λίγο ξίδι. @

"