Σαλάτα με αυγά ποσέ

Γράφτηκε από 
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
4 άτομα
100 γραμμ. μπέικον σε λωρίδες @ μία κόκκινη σαλάτα (κατσαρή)  @ 1 μικρό μαρούλι  @ 1 ματσάκι γλιστρίδα  @ 300 γραμμ. ντοματίνια  @ 4 αυγά  @ μία σκελίδα σκόρδο  @ 1 κουταλάκι καυτερή μουστάρδα  @ λάδι, ξίδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι @Η προετοιμασία: Πλύνετε, καθαρίστε, στραγγίστε και κόψτε τις 3 σαλάτες σε κομμάτια και κόψτε στη μέση τα ντοματίνια. Τσιγαρίστε το μπέικον (χωρίς να προσθέσετε λίπος), βγάλτε το από το τηγάνι, στραγγίστε το πάνω σε χαρτί και διατηρήστε το ζεστό στο φούρνο. 

@ Για το ντρέσινγκ: Σ` ένα μπολ βάλτε 5 κουταλιές λάδι, 3 ξίδι, τη μουστάρδα και μία πρέζα ζάχαρη, αλατοπιπερώστε και χτυπήστε λίγο. @

Για τα αυγά ποσέ: Ζεστάνετε 2-3 λίτρα νερό με 5 κουταλιές ξίδι. Σπάστε ένα ένα τα αυγά σ` ένα πιατάκι, ρίξτε τα προσεκτικά στο νερό και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. @

Η ολοκλήρωση: Ανακατέψτε τη σαλάτα με το μπέικον και το ντρέσινγκ σ` ένα μπολ, μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, βάλτε πάνω από ένα αυγό ποσέ και σερβίρετε. @

"