Τσιπούρα στο φούρνο με πατάτες

Γράφτηκε από 
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
50 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
4 άτομα
4 τσιπούρες των 300 γραμμ. @ 1.200 γραμμ. πατάτες @ 4 σκελίδες σκόρδο @ 12 ντοματίνια @ 20 ελιές @ ρίγανη, θυμάρι @ λάδι @ αλάτι @ πιπέρι @Μ` ένα μαχαιράκι αφαιρέστε τα λέπια απ` τα ψάρια.  @ Ανοίξτε κατά μήκος την κοιλιά τους, αφαιρέστε τα εντόσθια και πλύντε τα μέσα έξω σε τρεχούμενο νερό.  @ Πλύντε τις πατάτες, βάλτε τες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και βράστε τες για 20 λεπτά. @ Ο χρόνος μετριέται απ` τη στιγμή που θα βάλετε την κατσαρόλα στη φωτιά.  @ Στραγγίστε τες και μόλις χλιάνουν, ξεφλουδίστε τες και κόψτε τες σε λεπτές φέτες. @ Αλείψτε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος, αραδιάστε στον πάτο τις πατάτες, τα ντοματίνια, το σκόρδο με τη φλούδα, τις ελιές χωρίς κουκούτσι, περιχύστε με 3-4 κουταλιές λάδι, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.  @ Βάλτε τα ψάρια πάνω στις πατάτες, περιχύστε τα με λίγο λάδι, πασπαλίστε με θυμάρι και ψήστε τα ψάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά. @ * Από τη Φράνκα Χατζηχρήστου **ΦΩΤΟ: MONDADORI / IML IMAGE GROUP Γ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ"