Τάρτα με πράσο και κρέμα τυριών

Γράφτηκε από 
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
5 άτομα

1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας

λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα (άλειμμα)

4 μεγάλα πράσα (το τρυφερό μέρος, κομμένα σε φέτες 1 εκ.)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

4 αυγά

1 φλ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

1 φλ. τρίμματα φέτας

1 φλ. τρίμματα ανθότυρου

1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Με την ανάποδη της λάμας του μαχαιριού κόβουμε γύρω γύρω τη ζύμη που προεξέχει (να πάρει το σχήμα της ταρτιέρας).
Τρυπάμε καλά την επιφάνεια με πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα ή μεμβράνη και βάζουμε βάρος, ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. Αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄. Αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15΄ να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο www.argiro.gr