Βάψιμο μαλλιών: Μόνη στο σπίτι

Γράφτηκε από 

Αποφασίσατε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, μόνες σας, στο σπίτι; Και πολύ καλά κάνατε, διότι με τις βαφές που κυκλοφορούν στην αγορά, θα μπορέσετε να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα με αμελητέο κόστος σε σχέση με αυτά που θα πληρώνατε στο κομμωτήριο. 

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να θυμάστε και οι σωστές βαφές ανάλογα με το φυσικό σας χρώμα τις οποίες σας προτείνουμε ώστε να αποφύγετε… δυσάρεστες εκπλήξεις.

Γενικά:

•Αν βάφετε μόνες τα μαλλιά σας μην επιχειρήσετε να κάνετε αλλαγή μεγαλύτερη από 2 τόνους, αν ανοίγετε το χρώμα. Οι πιθανότητες επιτυχίας μικραίνουν, καλύτερα να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας.

• Περάστε λίγο λάδι στο δέρμα γύρω από το περίγραμμα των μαλλιών σας (μέτωπο, αυχένας, αυτιά κλπ.) για να αποφύγετε τις μουντζούρες από τη βαφή.

• Αν ωστόσο μουτζουρωθείτε, απλά τρίψτε το σημείο με λίγη στάχτη από τσιγάρο ή ελαιόλαδο.

• Αφού τελειώσετε την εφαρμογή, τυλίξτε τα μαλλιά σας με σελοφάν ή με ένα σκουφάκι μπάνιου. Θα δημιουργηθεί θερμότητα που θα βοηθήσει τη βαφή.

• Ξεβγάλτε πάρα πολύ καλά τη βαφή, αλλά μη χρησιμοποιήσετε σαμπουάν. Λουστείτε κανονικά την επόμενη μέρα. Έτσι το χρώμα θα σταθεροποιηθεί καλύτερα.

Βαφή από το φαρμακείο Είναι αγνές φόρμουλες με maximum περιορισμό στα χημικά συστατικά. Από χρώμα όμως;

Οι φυτικές βαφές του φαρμακείου έχουν αγνότερες συνθέσεις από εκείνες της ευρείας διανομής με ειδοποιό διαφορά τους την απουσία αμμωνίας, ppd και άλλων χημικών συστατικών. Συνεπώς είναι πολύ πιο φιλικές προς την τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού. Πριν βιαστείτε όμως να πείτε πως το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο με τις κλασικές βαφές, μάθετε πως όχι μόνο είναι το ίδιο, αλλά και καλύτερο, αφού η υγεία της τρίχας είναι το Α και το Ω της καλής εμφάνισης των μαλλιών, αλλά και του χρώματος.

Tip: Αν είστε έγκυος, οι φυσικές βαφές είναι η καλύτερη δυνατή λύση, αλλά πάντοτε με τη συμβουλή και την έγκριση του γιατρού σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ